Vilken otroligt fantastisk helg vi har haft va?

Det var 26 grader här igår när det var som varmast. Vi satt ute på altanen hemma hos frugans kusin och lapade in den härliga solen medan vi passade på att fira Karin som fyllde 55 år. Vi hade köpt med oss glass för att fira, men det var helt omöjligt att ha den framme för servering – allting smälte på en gång.

Det var inte att man kände en viss längtan inför att få komma igång med säsongens segel nu. Nu var det förvisso vindstilla igår, men det var väl just vädret och värmen som satte igång den där extra längtan efter havets briser.

Jag och Jocke gick in efter ett tag därute för att sätta oss vid datorn en stund istället och kolla på blocket efter lite segelprylar. Man behöver ju rusta upp båten litegrann såhär inför sommaren tänkte jag, så vi kikade lite på framförallt nya filter men även lite annat. Min inhandlingslista består just nu av:

  • Fernissa
  • Pentry-utrustning
  • Nytt kylskåp
  • Ny ankarlina
  • Eventuellt en extra fender

 

Fick ont i huvudet av att stirra på en datorskärm
Det slog mig dock att jag verkligen får ont i huvudet av att sitta för länge vid skärmen nuförtiden. Redan efter en halvtimme började jag känna av huvudet därinne och fick ta en break. Jocke nämnde att man skulle kolla med sin arbetsgivare efter möjligheten att få terminalglasögon.

Han tipsade mig om att kolla på nätet och att han hade fått erbjudande via sitt mecenatkort på Renoptik, så kanske får kika där. Jag är lite osäker på styrka, glasögonbågar, färg och sånt där eftersom jag inte riktigt har någon erfarenhet av glasögon, men får väl kika på saken.

Om inte annat så kommer väl frugan tvinga mig till det, haha.

Ha en fin kväll nu vänner, skepp ohoj!

No Comments - Leave a comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*