Sugen på en husbil

Jag och frun har pratat lite om att skaffa en husbil. Att semestra med ett litet barn är inte alltid det roligaste. Man måste vara beredd på att stanna när som helst för ett blöjbyte eller en matning, och dessutom vet jag med mig själv att jag inte är så förtjust i bebisar som skriker i hotellrummet bredvid och det är inte heller något som jag gärna vill utsätta andra för… En husbil vore därför perfekt. Man har huset med sig var man än är och man har alltid sitt egna krypin med sina egna saker. Tyvärr är ju husbilar ganska dyra, för man vill ju ändå ha en relativt ny och fräsch sådan, men det går att köpa bil från Tyskland och då blir det betydligt billigare.

Prisnivån på den tyska marknaden är i genomsnitt 10-20 % lägre än i Sverige, och dessutom är utbudet mycket större där så man har en större chans att få precis det man vill ha eller att hitta sådant som man inte skulle hitta här. Och bilarna är också ofta i bättre skick och bättre utrustade. Jag har spanat runt lite och hittat en importfirma som verkar vettig som importerar husbilar, och jag funderar faktiskt på att kontakta dem och se vad det finns för möjligheter. Det skadar ju aldrig att fråga, så får man se vad de har att säga.

Jag har en kompis som har importerat en bil från Tyskland och han är väldigt nöjd. Det gäller ju att man får förtroende för importfirman, men så är det ju när man köper en svensk bil också. Dessutom gör ju importfirman i princip allt och det är de som har kontakt med tyskarna, så vad är skillnaden egentligen förutom att man får en bättre och billigare bil? Jag ska definitivt kolla upp mer om det här så får vi se hur det blir!

No Comments - Leave a comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*