Om man skulle byta jobb

Jag trivs bra med mitt jobb och har inga planer på att byta, men om jag nu skulle byta så vet jag var jag skulle vilja hamna. Det är nämligen så att jag läste om Panang webbyrå från Falun som faktiskt belönar sina anställda med betald ledighet om de tar många raster. Visst låter det lite udda? Men det är helt sant – se artiklen här.

Det hela handlar om ett slags system där man får en poäng för varje 10-minutersrast man tar. På Panang får man ta en sådan rast per timme. Nu är det inte bara raster det handlar om utan också annan friskvård, som till exempel att stå en timme vid skrivbordet och jobba, som man också får en poäng för. Man tänker kanske inte på det på det viset, men raster är ju faktiskt friskvård. Man lämnar jobbet ett tag, tänker på något annat och blir fräsch i hjärnan så att man kan jobba mer effektivt när man kommer tillbaka.

I Panangs poängsystem får man också fem poäng om man använder sin friskvårdstimme, som man får ta en i veckan. När man sedan har samlat på sig några poäng kan man byta dem mot betald ledighet. Full pott är 800 poäng och då får man ta ut en hel dag, eller 400 poäng för en halv dag, och så vidare. Kan ni tänka er att man kan få ledigt för att man har varit duktig och tagit raster på jobbet? Snacka om ett företag som fattar vad det egentligen handlar om och inte är så rädda för att för att de anställda tar för mycket raster.

Så om jag nu skulle byta jobb skulle jag verkligen inte ha något emot att jobba på Panang. I och för sig kan jag inget om varumärkesarbete, kundtidningar eller att bygga hemsidor, men man kan väl lära sig!

No Comments - Leave a comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*