Fiske utan båten

Trots att jag har, eller rättare sagt delar, en båt så har jag aldrig riktigt kommit in på det där med fiske. Jag vet inte varför för jag tycker att det ser roligt ut. Flera gånger har jag funderat på om jag ska börja men inte riktigt gjort slag i saken. Förrän nu. Jag har läst en del om flugfiske och förstått att det är en utmanande fiskeform men som samtidigt är en favorit bland fiskare. Sedan råkade jag av en slump läsa om flugfiske i Älvdalen och att det skulle vara en av Sveriges bästa flugfiskeplatser, med undantag för en del platser uppe i Norrland. Inget ont om Norrland, men det ligger ju bara… så långt bort!

Nu är jag ju amatör, eller rättare sagt: jag har inga som helst kunskaper i flugfiske, men det fann jag också bot på. Alvdalenfiske.com erbjuder kurser i flugfiske och jag tänkte att en flugfiskeresa skulle kunna sitta fint. Min bättre hälft skulle också iväg på en mässa under en helg, så jag bestämde mig för att prova på deras flugfiskeweekend, där allting ingår – fiskekort, spö och dessutom helpension, och allt detta för bara 2 745 kronor. Ett pris som definitivt kändes helt rimligt. Sagt och gjort, och på fredagen när min kära hustru åkte på mässa så åkte jag själv iväg på en flugfiskeresa!

Jag måste säga att alla mina förväntningar överträffades. Det var inte så svårt som jag befarat att komma in i det där med flugfiske även om jag givetvis inte är någon expert. Vi var tre stycken sammanlagt från vårt båtgäng och vi hade hur kul som helst – fastän vår H-boat inte var inblandad. Detta var definitivt inte sista gången vi flugfiskade och det kommer definitivt att bli fler besök hos Älvdalens Fiskecenter i framtiden!

No Comments - Leave a comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*