Dags att höstpynta huset

Nu är hösten officiellt här. Luften är kyligare, och träden börjar gulna. Efter en varm och härlig sommar kan det vara skönt att gå in höstens lugnare tempo, med uppfriskande promenader och en varm kopp te i soffan under en mysig pläd.

Även inredningsmässigt bjuder hösten in till förändring. Det ljusa och skira byts ut mot varmare färger och material. Utvändigt byts sommarens blomster ut mot ljung och barrväxter. Invändigt vill vi ha det varmt och mysigt när regnet smattrar utanför.

Hösten till ära har vi skaffat en ny matsalsgrupp i ek. Den fungerar förstås lika bra på sommaren, men det är något med materialet trä som gör sig extra bra på hösten. Det jordnära och naturliga samspelar så bra med naturens skiftande färger där ute.

Bordet och stolarna passar perfekt ihop med köksluckorna i ek, som vi fick förra året. Nu börjar köket se lite mer enhetligt ut. En sak som stör är dock handtagen som kom med köksluckorna. De passar inte in i vår inredning.

Därför har vi spanat efter nya handtag till köksluckorna, och hittat några väldigt snygga hos Mälarkök. Deras ”Cecina” skulle passa bra i vårt kök, eftersom de är mörka. Handtagen som sitter på köksluckorna nu är blanka, och passar helt enkelt inte in.

På hösten är det även mysigt att byta ut textilierna. Sommarens gardiner har gjort sitt, och höstgardinerna kommer att få sällskap av matchande stolsdynor till de nya stolarna i köket. Även soffkuddarna i vardagsrummet kommer att få en ny kostym.

Snart kommer trädens löv att visa sig från sin vackraste sida, men det dröjer inte länge förrän snön är här. Det gäller att njuta av hösten när den kommer, istället för att länga tillbaka till sommaren. Om vi inte hade höst och vinter, skulle inte våren och sommaren vara lika speciella. Det finns en charm i alla de fyra årstiderna.

No Comments - Leave a comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*