Dags att börja fundera på dop

Billy är snart 3 månader gammal och det börjar bli dags att fundera på dop. Varken jag eller min fru är speciellt kristna av oss, men vi tycker ändå att dopet är fin ceremoni. Visst är det så att det betyder att man upptas i kyrkan och församlingen, men vi är inte direkt okristna heller om man säger så så vi ser ingen skada i det. Om det nu finns en högre makt så är det väl bra att vara på god fot med honom antar jag!

Elin är döpt och hon döptes när hon var 4-5 månader gammal. Vi var inte i kyrkan men vi hade en präst som kom hem till oss och gjorde det. Det var en mindre tillställning med närmaste familjen, och väldigt fint om jag får säga det själv. Så nu är det dags att börja fundera över när bästa tidpunkten är att döpa Billy och hur dopet ska gå till.

Var ska vi vara? Hur stort ska det vara? Ska vi ha någon slags fest eller bara själva dopakten? Många frågor ska besvaras, men vi är inte så komplicerade av oss så jag antar att det blir något enkelt även den här gången. Ett dop och en liten fikastund ungefär. Det viktigaste på dopdagen är ju trots allt vår lille Karl Oliver Billy, inte att det ska vara en stor och flådig bjudning.

 dop

No Comments - Leave a comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*